RSS feed - mi is ez valójában?

A feed

egyszerűen fogalmazva egy weboldal üzeneteinek csatornája. Ezek a csatornák jelzik, hogy új tartalom jelent meg a feed által jegyzett honlapon - így anélkül értesülhetsz az adott webhely tartalmának frissüléséről, hogy oda el kellene látogatnod, hiszen a friss írások folyamatosan érkeznek a feedeken keresztül.

Mire lehet jó?

Automatikusan értesülsz bármi újdonságról - és csak akkor, ha érdekel és amikor ráérsz és ránézel. Ezzel kiválthatod a hírlevelet, új tartalom értesítőt az adott honlapról, amely magánszemélyek számára egyébként hamarosan már csak akkor lesz elérhető, ha megadott a lakcímedet :-( Hátránya lehet a feednek, hogy egy idő után elfelejtesz ránézni is ... :-), de hova is?....

Kérem

Az üzenetek fogadásához fel kell iratkozni az adott feedre. 1. Ezt egy feedolvasó segítségével lehet megtenni: manapság a többség a Google Readerre esküszik. 2. Minden korszerű böngészőben, a honlapon megjelenő feed ikonra, vagy egy feed címére kattintva végrehajtható a feliratkozás, innentől kezdve minden egyes frissítés automatikusan érkezik. A Mozilla FireFox pl a Könyvjelzők eszköztárban helyezi el ezeket a feedeket. Próbáld ki pl itt a GevaPC feed ikonján kattints - a továbbiakban a jobbra lévő menübárban fogod találni a jópofa ikont a feliratkozáshoz. Mellesleg persze a feedek valójában RSS, RDF, Atom, vagy egyéb specifikáció szerint szerkesztett, dinamikusan frissített XML dokumentumok, de ez nem fontos, mert a lényeg, hogy használni tudjuk.
Utoljára módosítva: 
2017. október 15. 20:41
Hírlevelek: