Névjegykártya készítése

GevaPC Tudástár: 
Rendezvény, üzleti megbeszélés, véletlen és megbeszélt találkozások. szeretnénk "hírmorzsát", elérhetőséget hagyni magunk után? A megoldás saját készítésű névjegykártya. Ne kelljen lépten-nyomon máshoz szaladgálni a névjegykártya készítéért, készítsük el saját gépünkön, s nyomtassunk belőle annyit, amennyire éppen szükségünk van. Hogyan? Leírásához olvasd tovább

Mi is kell a névjegykártya elkészítéséhez?

 • a cég logoja, vagy a ránk jellemző képecske, amelyet mind színeiben, mind pedig jelentésében felvállalunk, fel tudunk vállalni. Ez lesz az, amiről később, megfelelő marketing révén, elsőlátásra felismernek, azonosítanak. Ha nincs még logo, akkor először keresgéljünk a képek között, vagy rajzoljunk egyet. Ehhez tippeket találhat a Tudástár-ban a Digitális fotózás írásainál.
 • Némi kreativitásra és szépérzékre. A névjegykártya színeivel formáival és összhatásával a tulajdonosát jellemzi, mintegy első benyomást gyakorolva rá. "Mutasd a névjegykártyádat és megmondom ki vagy" :-)
 • Idő. Az elkészítése megkívánja a figyelmes és alapos munkát, így időt szánjunk rá kellőképpen. De erre csakis egyszer kell időt szánni, a későbbiekben bőségesen megtérül, később már csak a nyomtatást kell indítani és kivárni, nyomtatónk sebességétől függően vehetjük kézbe a kész névjegykártyát, rövid időn belül.
Szükségünk lesz egy erre a feladatra alkalmas programra, először is nézzünk szét házunk, gépünk tájékán. A legalkalmasabb a kiadványszerkesztő program, de jobb híján szövegszerkesztővel is elkészíthetjük.
 • Ms Publisher
  Az Ms Office programcsomag része. Szokásos telepítéssel nem kerül fel a gépünkre, ám a telepítő CD-k közül a másodikon megtaláljuk és telepíthetjük. A Publisher használatának előnyei:
  • nagyon sok sablont, előre megformázott és kellemes megjelenésű névjegykártyát kínál. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük sajátunkat: be kell írni a szöveges mezők tartalmát, saját adatainkat, a logót kicserélni a sajátunkra.
  • Az ismert programcsomag többi programjánál megszokott és ismert eszközök használatával könnyedén, esetleg minimális tanulással, kutatgatással módosíthatjuk tovább a szegélyeket, grafikákat is.
  • A nyomtatás végtelenül egyszerű A4-es lapra.
  • Elkészült névjegykártyánkat eltárolhatjuk későbbi felhasználásra is.
 • Ms Word-del, vagy más szövegszerkesztő-vel is elkészíthetjük, ha lehetővé teszi kép vagy rajz beszúrását. A Word program szolgáltatásai közül a legalkalmasabb a szövegdoboz vagy táblázat felhasználásával. A Publisherrel ellentétben, itt egy A4-es lapon 10 db névjegykártyát kell elkészítenünk (ennyi fér belőle a lapra), és olyan szerkezetben, hogy az majd illeszkedjen az esetleges speciális névjegykartonunkhoz, pl a perforált névjegykarton szerkezetéhez.
 • Rajzprogrammal is elkészíthetjük a névjegykártyánkat, hiszen a legtöbb rajzprogramban van lehetőség szöveg bevitelére és annak formázására is. A windows felhasználóknak rendelkezésre áll pl a Paint nevű rajzprogram, amely nem csak a teljes névjegykártya elkészítéséhez, de akár a logó megrajzolásához is alkalmas. A logónak nem kell bonyolultnak lennie, sőt előnyösebb is az egyszerű rajz.
Ha nem találunk a saját gépünkön alkalmas programot, akkor nézzünk szét a neten, keressünk erre alkalmas online oldalt.
Linkek:
Publisher alkalmazása névjegykártya készítéséhez;
Utoljára módosítva: 
2020. március 15. 01:57
Hírlevelek: