Táblázatkezelés

A 74 feladat 10 kérdésénél mi a helyes megoldás?
Szilvi

Kérdezze +: 

ECDL 4.modul 74.fel/10. megoldása 1. Másolatot kell készíteni a tartományról; 2. Irányított beillesztés az új üres lap A1 cellájába - Csatolva 3. A másolat lap B2 cellájába a képletet át kell alakítani a képlet szerint: ='74.mo'!B2*9/5+32 ,ahol a macskakörmök között az eredeti táblázat lapjának neve. Ugyanez videón:
Tetszik videón a megoldás? - mondd el a hozzászólásodban a véleményedet róla, köszönöm Geva

Köszönöm szépen a választ, de nekem még mindig nem egyértelmű a megoldás. Szeretném megkérni, hogy legyen szives nekem részletesen leírni, hogy hogyan is jött ki a fahrenheit kifejezése, hiszen a feladatban az szerepel, hogy X°C=(9X/5)+32°F.
Előre is köszönöm a segítséget
Szilvi

Szilvia, az X helyére behelyettesíted a cellában található celsius-fok értéket: - a cellában egy képlet adta a celsius-fok értékét, ezt vesszük X-nek: '74.mo'!B2 - az egyenlet baloldalán a °C a mértékegység, míg jobboldalon a °F, tehát ezekkel a számításnál nem foglalkozunk... - 'szó-szerint' behelyettesítve a képlet így alakul: =(9 * '74.mo'!B2 / 5) + 32 amely a hőmérséklet értéke Fahre ...és az már mindegy, hogy zárójelbe tesszük vagy sem, a szorzás majd osztás műveletét, mert mindenképpen ezt végzi el először az excel, s ezt követően az összeadást. (a zárójel előbbre hozná a műveletet, de zárójel nélkül is előbb hajtódik végre, mint az összeadás.) Gondold át alaposan és próbáld magad is, további jó tanulást, üdv Geva

Arról hogyan lehet úgy másolatot készíteni egy táblázatról, hogy az kövesse az eredeti táblázat változásait --> további részleteket olvashatsz itt: Másolat a táblázatról - Csatolva
Geva

Köszönöm az eddigi segítséget. Szertnék még kérdezni néhányat.
A 41. példában a 11. feladatban a tortadiagrammnál sehogy sem sikerül, hogy minden cikkely mellett megjelenjen az adott ország neve.
Az 56. példa 10. feladatában nem tudom, hogyan kell kereszárfolyamot számítani és elkészíteni az első 3 valuta kereszárfolyam-táblázatát a bank vételi árfolyama alapján.
76. példa 1. feladata. Nem sikerül a képet a táblázat alá helyezni (próbáltama a hátra küldést, de a kép nem került a táblázat mögé, nem kerül a táblázat alá).

Előre is köszönöm a segítségét
Szilvi

Igen, Igen nagyon tetszett értelmes nyomon követhető jól felépített magyarázat volt, nem haragudnék meg ha az összes feladat így meg lenne oldva, tudom óriási munka de így legalább az is megérti az excel vagy bármi más magyarázatát aki nem számítógéppel a kezében született.

még egyszer köszönöm nagy segítség volt nem csak a feladat megoldása miatt hanem azért mert tudom a munkám során használni!! És ez a legfontosabb!!

Üdv: Rókakoma

köszönjük szépen az elismerő szavakat, a leghitelesebb visszaigazolás a munkánk helyességéről, köszönjük Az összes ECDL vizsgafeladat megoldását megkaphatod, hasonlóképpen, vagy ettől még bővebben a táblázatkezelés modulhoz, minimális kis fizettségért: A 3 kidolgozott feladat ára 2 400 Ft, a megrendelőt itt találod: ECDL vizsgafeladat megoldások megrendelője Amint azt írtad is, nagyon sok munka egy feladat oly módon történő elkészítése, hogy azt mindenki, aki a témát tanulja, meg is értse. Segítséggel nem tölthetjük a teljes munkaidőnket, de a buktatókon talán át tudunk segíteni a tanulásban amikor elakadsz és van konkrét kérdésed. Virgomert hogy szerencsére nem számítógéppel együtt kell születni :-), meg lehet tanulni, bár roppant nagy elszántság kell hozzá, tudom... Én emelem kalapon mindazok előtt, akik képesek is megdolgozni a tudásért... további jó tanulást és sok sikert a számítógép használatához

Kedves Geva!

A Segítségedet szeretném kérni az ECDL 9 és 12 feladatának diagrammjaival kapcsolatban. Sehogyan sem jövök rá, hogy hogy is kellene kinéznie.
Előre is köszi:

mackka

Köszönöm az eddigi segítséget.
Szertnék még kérdezni néhányat:
A 10. példában a 7. feladatban a tegye inverzbe, az A oszlop nem üres celláit.
Az 56. példa 10. feladatában nem tudom, hogyan kell kereszárfolyamot számítani és elkészíteni az első 3 valuta kereszárfolyam-táblázatát a bank vételi árfolyama alapján.
Előre is köszönöm a segítségét
Szilvi

Az inverzzé tétel már szerepelt korábban a kérdések között, a választ is ott találod, a keresztárfolyam számítást pedig ebből az írásból megértheted Geva