GevaPC Tudástár

Adatbázis-kezelés
Felhasználói tudástár a nagy mennyiségű adatok tárolásával, adatok visszakeresésével kapcsolatban. Helye van itt az adatbázis kezelők működtetésének problémáinak is. Fő témakörök: Access adatbázisok és MySQL
Nézz körül az ECDL Súgó Adatbázis-kezeléssel foglalkozó fejezeteiben is!

Az adatbáziskezelés alapismeretei.
alap vagy haladó - lehetőség az adatbázis-kezelés írásainak szűréséhez. (lehet olyan tartalom is, amely mindkét alkategóriába bekerült)


Ez a rovat olyanoknak nyújt segítséget, akik a fotózást a digitális fényképezőgéppel kezdik, avagy éppen áttérnének a digitális fényképezésre. Hogyan válasszunk fényképezőgépet, hogyan állítsuk be az optimális sikerhez, mit és hogyan szerkesszünk át, hogyan szerkeszthetjük át elkészült digitális fotóinkat,...

Gmail minden tartalmában, amit csak tudni szeretnél a Google Gmail szolgáltatásáról, a Google levelezőjéről, Gmail beállítások, Gmail lehetőségek

Az adatbázis-kezelés haladó alkategóriája, az alapokra épülő ismereteket ad át. Az adatbázis-kezelés írásainál az alkategória nevére kattintva választható ki a tudás szintnek megfelelő.

Szeretnéd önállóan készíteni honlapodat?
Segítségül fogadd a rovat írásait! A kezdő html lépésektől, a css-en át egészen a Javascript, PHP írásig találhat tippeket, linkeket, letölthető segédleteket. A kódoláson túl, az e-marketing szempontok nagyon fontosak már a tervezés szakaszában, erről is írunk.
Némi WYSIWYG honlap szerkesztést - honlapkészítéshez - is találhatsz az ECDL Súgóban is.


A neten történő keresések némi ismerettel gyorsan eredményre vezet. Tippek-trükkök, amivel biztosan megtalálható a keresett információ, szakmai közösségek, törvény, ....
A kattintásokon túl is van élet a neten: netikett és a többi!
E-mail, válasz, továbbítás,... Levelezés az interneten magánban és levelezési listákon, csoportokban. Mit kell tartalmaznia egy e-mail-nek, mire kell figyelni, hol találom az infókat,...
Tudatos levelezés a netikett tükrében.
Netikett, net etikett, internet etikett. Internetes illemszabály, amelyből megtudhatok hogyan célszerű viselkedni kritikus esetekben is. Hozzászólásnak helye van. Kiforgatnám sarkaiból a világhálót egyik-másik ember viselkedését tapasztalva... Éreztél már így?

Rendszerinformatikai ismeretek alapjai. Feltétlen szükséges ismeretek. Amíg ezek a fogalmak és tézisek nem érthetőek, addig nem érthetőek a haladó ismeretek sem

Rendszerinformatika, haladó ismeretek.
Megjelenés sorrendjében megjelenő írások azon ismereteket tartalmazzák, amelyek szükségesek a programozáshoz, a rendszerek fejlesztéséhez és a velük való munkavégzéshez.
Az írásokban hivatkozásokat is találni, amennyiben a megértést segíti alapozó ismeret.

Operációs rendszerek belső működéséről... Haladó ismeretek, ám ennek a témának is vannak alapozó és haladó ismeretei, s ennek megfelelően az itt megjelenő ismeretek különválasztva is olvashatók lesznek. Minden írásnál megjelenik az aktuális tananyag szintje.

S.O.S problémák és válaszok

A számítógép számos "élethelyzetben" nyújthat hatékony támogatást, pl pályázatírás, pénzügyi terv készítése, munkakeresés, árú rendelése, határidős munkák követése, szakmai ismeretek bővítése, partnerek keresése, pályaválasztás, munkakeresés, pályázatírás...,... Ebben a rovatban ilyen élethelyzetekre igyekszünk számítógépes ismereteket nyújtani: mind-mind a számítógép alkalmazásának tükrében.

Minden, amely valamely módon érinti a szöveges dokumentumok kezelését, elkészítését, módosítását...

legyen szó bármely szövegszerkesztő programról, editorról,
az MsWord-ről, Jegyzettömbről, html editorokról, ...

TáblázatkezelésSzámítások, függvények, diagramkészítés, kimutatások, célérték keresés, adattárolás... mind-mind a táblázatkezelés témáiból.
Fő témánk az Excellel végzett munka, amely a listák esetében kapcsolódik az adatbáziskezeléshez, de olyan "élethelyzetekben" mint a pályázatkészítés, üzleti terv készítése, a vállalkozás pénzügyi követése, ... nélkülözhetetlen.