Táblázatkezelés

Kérdésem a következő:
A 71. feladatlapon, a 12. feladat:
Nyomtassa ki a munkalapot úgy, hogy minden kiférjen egy oldalra!
Nem tudom hogy ilyenkor mit kell csinálni, mert a táblázatban rengeteg adat van, kérlek segítsetek ebben. Hogyan kell azt beállítani???
Előre is köszönöm a segítséget! Esclarmonde

Kérdezze +: 

Legyen 1 oldal széles és 1 oldal magas - ezt kell beállítanod a nyomtatandó területre.Egyoldalas nyomtatás Valóban rengeteg adat van a jelzett táblázatban, ezért is a következőket ajánlom a nyomtatás előkészítéséhez:
  1. Jelöld ki a nyomtatandó területet (a kijelölésről itt olvashatsz)
  2. Nyomtatási terület / Nyomtatási terület kijelölése - parancsot add ki, a Fájl menüben találod meg, a 2007-es verzióban a Lap elrendezése részben. Ezzel egyértelműen meghatároztad a lap nyomtatandó részét, amelyet az excel azonnal oldalakra is tördel. Megjegyzés: úgy is jó, ha a táblázat kijelölése után áttérsz nyomtatási nézetbe, s ott már csak az egy oldalra szűkítés beállítása marad a továbbiakban a Beállítás... gombbal.
  3. Egy oldalra kerüljön az összes nyomtatnivaló: háromféle úton tudod ezt is beállítani
    1. ha normál nézetben vagy, akkor a Fájl menüből vedd elő a szükséges Oldalbeállítás... párbeszéd ablakot;
    2. oldaltörés megtekintése nézetbe térj át és ott az egér segítségével az oldaltörések kihúzhatók és elérhető, hogy egy oldal legyen a nyomtatásban. Ebben az esetben nincs is további tennivaló, mehet a nyomtatás :-)
    3. ha nyomtatási nézetben vagy, akkor a Beállítás... feliratú gombbal a már az 1. pontban emlegetett párbeszéd ablakot veheted elő (a kettő ugyanaz, csak éppen máshonnét vettük elő);
  4. Az Oldalbeállítás...l párbeszédablakban az Oldal lapon lehet átváltani - a mellékelt ábra szerinti - egy oldalas nyomtatásra: Legyen 1 oldal széles és 1 oldal magas
További nyomtatási beállításokról olvashatsz még: Dátum a táblázat nyomtatásában további jó tanulást és üdv Geva