E-mail nyomtatása

GevaPC Tudástár: 
E-mailjeinket - egyre kevesebb ritkábban - de előfordul, hogy papíron is meg kell jeleníteni, nyomtatni kell. (ha nem muszály, NE nyomtass, ne szaporítsd ezzel is a hulladékot :-) Melyek a lehetőségeink a nyomtatásnál, pl ECDL vizsgán?

Nyomtatás

 • Ikonnal (lásd fentebb az Outlook Express nyomtatás ikonját). Ez a leggyorsabb megoldás a nyomtatásra, amikor éppen nyitva van már előttünk az e-mail. Minden levelező program, mail fiók kínálja ezt a lehetőséget.
 • Fájl menü Nyomtatás... menüpontjával
  • A levelező program függő, hogy az e-mail megnyitása nélkül, kijelölve a mappában a levelet, is lehet nyomtatni.(az OE-ben nincs ilyen lehetőség)
  • Ha megnyitottad a nyomtatandó e-mail-t, akkor ennek az ablakából biztosan elérhető a Fájl menüben a nyomtatás parancs.
 • A jelzett menüponttal vagy ikonnal indulva egyaránt megjelenik a Nyomtatás párbeszédablak, amelynek a számunkra most fontos részét láthatod jobbra, a mellékelt ábrán. Nyomtatási tartomány: beállításai:
  • A teljes dokumentum -ezt válaszd, ha az e-mail első karakterétől az utolsóig minden karaktert nyomtatnál. Alapértelmezett módon ez az opció van kiválasztva (pötty a karikában :-), így ebben az esetben ehhez hozzányúlni sem kell.
  • Kijelölt terület opciót akkor választhatod, akkor érhető el, ha a nyomtatás indítása előtt jelöltél ki szöveg részt az e-mailben. (szöveg rész kijelölése: lenyomott bal egérgombbal végighúzod a nyomtatandó szöveg rész felett az egérkurzort, a megnyitott e-mail-ben)Egyik-másik ECDL vizsgafeladatban csak egy-két sort kell kinyomtatni...
  • Az Aktuális oldal opció csak akkor elérhető, ha a nyomtatandó e-mail több oldalnyi, de legalább 2 oldalas. A megnyitott e-mail-nek azt az egy oldalát tudod kinyomtatni, ami éppen előtted volt az e-mail-ből.
  • Oldalak: opciót kiválasztva a több oldalas e-mail meghatározott oldalát, vagy oldalait választhatod ki, adhatod meg.
A jobbra lévő, mellékelt ábrán látható még a Nyomtatás panel példányszám beállítására szolgáló része is: ECDL viszgán sosem kell több példányban nyomtatni, de máskor is csak annyit nyomtass amennyi feltétlenül kell, ezzel is védd a környezetedet, mindannyiunk környezetét! :-)
Utoljára módosítva: 
2017. május 30. 19:09
Hírlevelek: