Diagram animálása

Diagram animálásaFeladvány: a prezentációban elkészített oszlop diagram oszlopai szépen egyenként, egymás után, animálva jelenjenek meg a dián. Az animálást természetesen más típusú diagramon is el lehet végezni, s a típustól függően mást vagy más jellegű animációt, mint az alább részletezett oszlop diagram oszloponkénti megjelenítése lesz. Lépésenként:

  • Egyéni animáció parancsot keresd meg a menüben, vagy a kijelölés után - az egérmutatóval helyben maradva - jobb egérgombbal a gyorsmenüből add ki.
  • A megjelenő oldal panelen a Megjelenés - más esetben a Kiemelés, Eltűnés,... ) közül válaszd ki a megfelelő animációt.
  • A baloldali panel listájába bekerülő - legördíthető animációnál keresd meg és add ki az Animáció beállításai... parancsot. (akárcsak a szöveg animálásánál is)

közelebbről :-)

  • A megjelenő párbeszédablakban - ezt láthatod a mellékelt képen - a Diagram fülre kattintva tudod pontosítani az animációt, vagyis beállítani, hogy a diagram ne egy objektumként jelenjen meg.
  • Nagyon hatásos és szép a diagram animálása nem csak az ecdl feladatok megoldásában, de a valós életben, üzleti előadások megtartásában is, amikor a legfontosabb célja az előadónak, hogy a hallgatóság figyelmét maximálisan lekösse és átadja a prezentáció ismereteit. fontos: Ne hagyd magad megzavarni: az alsó mellékelt képen a párbeszéd ablak címsorában a Törlés szó szerepel :-), ez a diagramra kiválasztott animáció neve :-), itt a kiválasztott animáció nevét kell látnod :-)