Intelligens olló

Intelligens ollóval körberajzolt hattyúA kijelölés intelligens megoldása a Gimp intelligens ollója. Szabálytalan forma kijelölése az intelligens ollóval elvégezhető, ha a határvonala jól kirajzolódó határvonallal körülhatárolt. Intelligens módjára, a kattintásokkal meghatározott pontokat - a határvonalhoz símulva - vonallal köti össze. Hogyan jelölj ki az intelligens ollóval? Erről szól ez az írás, a próbához a csatolmányból töltsd le a fotót. A mellékelt képen egy fehér hattyú - Székesfehérvár Öreghegy Bányatónál - sötét háttérrel, jól meghatározott körvonallal, kontrasztos határvonallal.

  1. A Gimp eszköztár ablakából válaszd ki az ollót
  2. A képen egy kattintással indulj el a hattyú körberajzolásához,
  3. Nagyobb hajlásnál kattints ismét a következő pont rajzolásához, a Gimp meghúzza a határvonal mentén a vonalat.
  4. Ezzel a megoldással kell körbe 'pöttyözgetni' a kijelölendő hattyút, míg a Gimp szépen követve a határvonalat - húzza a vonalat. Amikor körbeérünk, akkor egyet kattintani kell a körberajzolt területen, ettől válik kijelöléssé.

Szépen ráhajlik a vonal a hattyú vonalára, a kijelölést könnyű körbeérni. Érdemes használatba venni, jó szolgálatatot tesz, nem csak az ECDL képszerkesztés vizsgán, pl lásd ezen az alsó fotón, a hattyút bevágtam egy másik képbe...