73. fel megoldása (Excel)

A leírás csak a kért részletét tartalmazza a feladat megoldásának. Ha számodra van benne ezen túl is a megoldáshoz bizonytalan rész, akkor jelezd a hozzászólásodban, s folyt.köv.
  1. Ablaktábla rögzítése - erre van szükséged Az Excel verziójától függően megtalálod az Ablak menüben, vagy 2007-esnél a Nézet eszköztáron Panelek rögzítése. A parancs kiadása előtt a kurzort abba a sarki cellába kell tenned, amelynek a sorát - és a fölötte lévő sorokat -, és a tőle balra lévő oszlopokat szeretnéd rögzíteni, ezért a konkrét példában a kurzornak az A1 cellában a helye. Menteni kell a módosítást.
  2. Az árfolyam diagram egy típusa a diagramoknak, a varázsló első paneljén tudod kiválasztani a típusok listájából. (a mellékelt kép a 2007-es változatot mutatja)

    Árfolyam diagram

    A táblázat feltöltése adatokkal videón:

  3. Hány papírból volt kereskedés? Figyelmesen átnézve a táblázatot látszik, hogy ott nem volt kereskedés, ahol a sorban az "na" szöveg szerepel, tehát a számokat tartalmazó cellák darabszámát kell meghatározni. A K1 cella képlete: =DARAB(D2:D386)
Javítva: 2009.11.07 köszönöm az észrevételt